Wie zijn wij?

Corina Nederlof

Ik ben helemaal in mijn element als ik kan regelen en zorgen. En als ik daarbij ook nog iets voor ander kan betekenen, geeft mij dat een goed gevoel. Ik heb voor het vak van mantelzorgmakelaar gekozen omdat ik van mening ben dat iedereen toegang moet hebben tot de zorg waar hij of zij recht op heeft. Door de complexe regelgeving in Nederland ligt voor een deel van de mensen die zorg niet binnen handbereik. Neem daarbij het feit dat door alle veranderingen in het zorgstelsel er een steeds vaker en een steeds groter beroep op de mantelzorgers wordt gedaan.  Naast de zorgtaken, komt er ook veel regelwerk op de schouders van de mantelzorger.  Het geeft mij heel veel voldoening als ik u kan helpen om de weg te vinden in het woud van regels, wetten en organisaties.  

Hoe fijn is het om één contactpersoon te hebben die als onafhankelijk persoon alle (on)mogelijkheden op het gebied van zorg, welzijn, wonen, arbeid, financiën en recht in kaart kan brengen en (deels) voor u kan regelen. Ik sta graag naast u om de regeltaken van u over te nemen, zodat u zich weer kan richten op de zorg in combinatie met goed zorgen voor u zelf.

Ik ben ingeschreven bij de de beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars (BMZM). Door middel van bijscholing en intervisie houden wij onze kennis up-to-date. Daarnaast delen wij onze kennis en ervaring met dit professionele netwerk van mantelzorgmakelaars. 

Annette Rietveld

Het beroep mantelzorgmakelaar is bij toeval op mijn pad gekomen, ik las erover en wist meteen ‘dat wil ik doen’. Ik heb persoonlijk mogen ervaren wat het is om mantelzorger te zijn, maar ook hoe lastig het is om de juiste weg te vinden in de wet en regelgeving in de zorg.

Daarom wil ik graag anderen hiermee helpen en met de opleiding Mantelzorgmakelaar bij PostMD Opleidingen in Rotterdam, heb ik hier een start mee gemaakt.

Als ervaringsdeskundige weet ik dat het naast een baan, een gezin, een sociaal leven, lastig is om voldoende tijd te vinden om de juiste informatie te krijgen.

Het is een feit dat de mantelzorgers niet snel om hulp willen vragen, maar ik hoop dat hier verandering in komt, als meer bekend wordt waar ik u mee kan helpen.

Ik vind het een uitdaging om uit te zoeken waar de mantelzorger en degene die de zorg krijgt recht op heeft. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Ik help graag met passende oplossingen die aansluiten op de specifieke mantelzorgsituatie.

Als gecertificeerd mantelzorgmakelaar, heb ik een beter beeld van de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Het allerbelangrijkste is: mantelzorgen is niet alleen een last, het kan ook vreugde en voldoening geven.

 

Ik sta klaar om te helpen, want mantelzorgen hoef je niet alleen te doen!

Wij zijn aangesloten bij: